OMT-fysioterapia Turku

Turun Fysiokulmassa palveluksessasi ovat erikoiskoulutetut OMT-fysioterapian asiantuntijat

Turun Fysiokulma on oikea valinta, kun tarvitset OMT-fysioterapian ammattilaisen apua tai manipulaatiohoitoa. OMT-fysioterapeutit ovat käyneet sekä fysioterapeutin tutkinnon että kolmen vuoden koulutuksen, yhteensä 6,5 vuotta. OMT-fysioterapeutit tekevät ensin huolellisen haastattelun ja tutkimuksen, minkä jälkeen tarvitsemasi hoidot ja harjoitteet suunnitellaan ja toteutetaan korkealla ammattitaidolla ja juuri oikeisiin kudoksiin kohdistaen. Näin varmistamme, että hoidolla saavutetaan paras hoitotulos. Ammattilaistemme käsissä saat turvallista, koulutettua ja tehokasta hoitoa, joka on suunniteltu ja toteutettu juuri sinua varten.

OMT (ortopedinen manuaalinen terapia) on hoitomuoto, joka perustuu asiakkaan vaivojen tarkkaan tutkimiseen, kliiniseen päättelyyn ja hoitoon. OMT-fysioterapeutin työnkuvaan kuuluvat erilaiset käsin tehtävät manuaaliset käsittelyt sekä terapeuttinen harjoittelu. Käsittely- ja harjoitusmenetelmät valitaan lääkäriltä saadun tiedon sekä potilaan tarkan tutkimisen perusteella.

Nikamien ja nivelten liikkuvuutta lisätään erilaisilla manuaalisilla käsittelyillä kuten hitailla toistuvilla ja venyttävillä liikkeillä (mobilisaatio) tai nopeilla lyhyillä liikkeillä (manipulaatio). Erilaisilla venytyksillä puolestaan hoidetaan lihasten venyvyyttä ja nivelten liikkuvuutta. Hermokudoksen liikkuvuuden ongelmissa apuna ovat erilaiset hermokudoskäsittelyt. Kipua hoidetaan tilanteen vaatimilla hoidoilla ja kivun hoitoon annetaan myös kotihoito-ohjeistus.

Nivelten liikkuvuuden ja lihastasapainon saavuttaminen ja ylläpito edellyttävät asiakkaan aktiivista terapeuttista harjoittelua. Aluksi harjoittelu toteutetaan yhdessä OMT-fysioterapeutin kanssa ja myöhemmin harjoittelua voi jatkaa omatoimisesti kotona tai Turun Fysiokulman pienryhmissä.

OMT:n arviointiin ja kehittämiseen käytetään uusinta tieteellistä tietoa ja vahvaa kliinistä näyttöä.

Lisätietoja OMT-fysioterapiasta: SOMTY (Suomen Ortopedisen Manuaalisen Terapian Yhdistys). 

Ota yhteyttä ja kysy lisää!